Αμπορίντζιναλς, αρχαίοι Αυστραλοί κάτοικοι. Απομεινάρια παλιότερων κύκλων πολιτισμών της γης.

Spread the love

1

Ανδρέας Μαρίνος.

Μια φυλή ανθρώπινη ανέτειλε, αντάμα με τον ήλιο,
Δυνατή σαν τον ήλιο είχε τους δικούς της νόμους,
Παραδόσεις που συνυπήρχαν με την φύση.
Με τον κύκλο του ήλιου συμβολίστηκε του ανθρώπου η ζωή,
Λέγεται πως το φίδι δαγκώνει όταν ο ήλιος στο πανίσχυρο ζενίθ του βρίσκεται .
Το φίδι έχει ήδη δαγκώσει.
Σαν δαγκώνει το φίδι τον ήλιο, η φυλή ο άνθρωπος και ο ήλιος να βυθιστούνε πρέπει στη δύση τους την αναπόφευκτη.
Μα έχει λεχτεί πως θα ανατείλει πάλι ο ήλιος.

Άλμπερτ Μπαρούγκ
(Σύνχρονος ιθαγενής της Αυστραλίας).


Από το 1950 και έπειτα διάφορες επιστημονικές έρευνες έδειξαν ότι ο πολιτισμός των Αμπορίντζιναλς ιθαγενών της Αυστραλίας αναπτύχθηκε και βρισκόταν στην ακμή του έργου του πριν από 60000 χρόνια βέβαια η ύπαρξη του ξεπερνά κατά κάποιους μελετητές τα 150000 ακόμα και τα 400000 χρόνια. Πρόκειται ουσιαστικά για τον αρχαιότερο γνωστό ανθρώπινο πολιτισμό. Ο μυστικισμός η κοσμοθεωρία και η γνώση των Αμπορίντζιναλς αντιπροσωπεύουν την αρχαιότερη και πρωταρχική συλλογική μνήμη της ανθρωπότητας.
Απόγονοι και αυτοί με τη σειρά τους των πρώτων κατοίκων της γης μας, των κατοίκων της αρχέγονης και προϊστορικής ηπείρου, με τη σημερινή έννοια του όρου, της Λεμουρία, που κατά κάποιους σημαίνει η γη των πιθήκων και βρισκόταν πιθανότατα κοντά στη Αυστραλία. Ας μην ξεχνούμε ότι η Αυστραλία και η Ταζμανία είναι τα πρώτα εδάφη που εμφανίστηκαν όταν άρχισε να διαμορφώνεται ο φλοιός της γης η αλλιώς οι πρώτες ήπειροι που εμφανίστηκαν.
Εύκολα λοιπόν κανείς καταλαβαίνει ότι η γνώσεις τους περί του φυσικού κόσμου απαντιούνται σε όλους τους μετέπειτα πολιτισμούς της γης και οι ομοιότητες των μύθων και θρύλων τους είναι όμοια με τους ύστερους πολιτισμούς με τη διαφορά ότι αλλάζουν τα σύμβολα και η γλώσσα.
Σε ολόκληρη την φύση τα πάντα αναγενούνται πολλαπλασιάζονται και αλλάζουν μορφές έτσι όλα ολοκληρώνουν το λόγο ύπαρξης τους και με τη σειρά τους δίνουν το σπόρο και την ευκαιρία στα επόμενα να ακολουθήσουν με την σειρά τους τη δική τους πορεία προς την ολοκλήρωση του έργου του σύμπαντος κόσμου. Αυτός είναι και ο ύπατος νόμος για το εκδηλωμένο πεδίο αντίληψης του κόσμου και αρχές των εννοιών χρόνου και χώρου στο φυσικό βασίλειο που ζούμε.
Είναι και το ταξίδι του ονειροχρόνου όπως οι ίδιοι το αποκαλούν.
Είναι η φυγόκεντρος δύναμη που αναγκάζει τα πάντα να μεταβληθούν κρατώντας συνχρόνος της ίδιες και αναλλοίωτες ουσίες των όντων σε φυσική και ηθική τάξη των πραγμάτων η αλλιώς η κεντρομόλος δύναμη
Έχει λεχθεί πως οι ιθαγενείς της Αυστραλιανής ηπείρου αρνούνται πλέον να αναπαραχθούν γιατί αναγνωρίζουν ότι ο κύκλος τους σαν ομαδική συνείδηση φυλής έχει ολοκληρωθεί και σημειώνουμε έχει ολοκληρωθεί σαν σύνολο φυλής, γιατί όπως γνωρίζουμε η κάθε ατομικότητα συνεχίζει το εξελικτικό έργο της ενσαρκωμένη σε νέες μορφές σκέψεις και νέα σύνολα με σκοπό την ολοένα μεγαλύτερη εξωτερική έκφραση του αναλλοίωτου και του νόμου του ενός.

3182_ph1

Η φυλή των Αμπορίτζιναλς κατά κάποιους είναι και το αρχαιότερο είδος των ανθρώπων, παλαιότερο από τη Μαύρη, τη Λευκή και την κίτρινη φυλή, ίσως ακόμα να προέρχονται και από την εξελικτική αλυσίδα του Homo Sapiens, ο οποίος ανενόχλητος από τον Homo Erectus συνέχισε την δικιά του πορεία ολοκλήρωσης στο παγκόσμιο σχέδιο προστατευόμενος από την θάλασσα και την απόσταση έως σήμερα.
Οι ιθαγενείς της Αυστραλιανής ηπείρου όταν μιλούν για τις δυνάμεις που δημιούργησαν τον κόσμο λένε οι προγονοί μας. Στην μακρινή εποχή της δημιουργίας (τώρα) πριν την υλοποίηση των πεδίων, τότε που το Σύμπαν ήταν ακόμα στη σκέψη του δημιουργού, την περίοδο των αρχετύπων οι πρόγονοι αυτοί περιπλανώντουσαν σε ένα έρημο και αδιαφοροποίητο πεδίο, στο πεδίο της λήθης, εκεί όπου κατοικούν οι βέβηλοι κατά τους δικούς μας προγόνους, όπου εκεί δεν υπάρχει μνήμη, η ίδια αναλογία που ισχύει και κατά την περιπλάνηση των ιθαγενών στην αχανή αυτή χώρα.
Οι πρόγονοι αυτοί λοιπόν (οι πρωταρχικοί αυτοί νόμοι εκφράσεις) κατά τα ταξίδια τους κυνηγούσαν (συνελάμβαναν αγέννητες ιδέες), πολεμούσαν (έθεταν σε εφαρμογή τους κοσμικούς νόμους), ερωτεύονταν (γίνονταν ένα με το υπόλοιπο) και διαμόρφωναν το αγέννητο πεδίο τους σε γήινο πεδίο.
Πριν από τα ταξίδια τους κοιμόντουσαν και ονειρεύονταν το ταξίδι της επόμενης ημέρας. Με αυτό τον τρόπο περνούσαν από το ονείρεμα στη δράση δημιουργώντας και θέτοντας σε κίνηση την ίδια την ζωή, τα ποτάμια τα δέντρα τα ζώα και τους ανθρώπους και όλα άλλαζαν και αλλάζουν μορφές σύμφωνα με τις επιταγές και το νέο ονείρεμα των προγόνων π.χ. το φυτό γίνεται ζώο, το ζώο άνθρωπος και κλπ.
Όλα δημιουργήθηκαν από τους προγόνους σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες των ταξιδιών τους.
Όλα προέρχονται από την ίδια πηγή ( το όνειρο) Και τις πράξεις των προγόνων. Όλα τα στάδια , οι φάσεις και οι κύκλοι ήταν παρόντα ταυτόχρονα στον ονειροχρόνο. Όταν η δημιουργία ετοιμάστηκε εκείνοι κρύφτηκαν σε όλη την φύση ποτάμια, λίμνες, βουνά, άμμο και αντανακλούν από τότε την δύναμη τους σε όλα τα δημιουργήματα.
Τα ταξίδια τους καταγράφηκαν στους μύθους και θρύλους, στα τυπικά των φυσικών τους μυήσεων, στις ιστορίες της κάθε φυλής γύρω από την φωτιά στα καθημερινά αναλογικά και συμβολικά ταξίδια τους

497267
Έτσι τα αρχέτυπα της ζωής καταγράφηκαν με την πάροδο των χιλιετιών και παραλάχθηκαν σε αυτή την συλλογική μνήμη της φυλής των Αμπορίντζιναλς.
Για αυτούς κάθε ήχος, χρώμα και σχήμα παίζει έναν ιδιαίτερο ρόλο στην αλυσίδα του ονείρου και όποιος το διαταράσσει χάνει την ισορροπία του και την αρμονία του με τα υπόλοιπα, η μνήμη του μπαίνει πάλι στο άμορφο στη λησμονιά. Κάθε νέα μέρα που ξημερώνει για αυτούς είναι και νέα μέρα δημιουργίας, αντικατοπτρίζει την έναρξη του σύμπαντος.
Μήπως αυτό μας θυμίζει αυτό που είπε ο διδάσκαλος των διδασκάλων Ιησούς ότι για να κατακτήσουμε την βασιλεία των ουρανών πρέπει να γίνουμε παιδειά.
Τα μαθήματα της ζωής που ενυπάρχουν μέσα τους ονομάζονται Νόμος του ονειροχρόνου και αποχτήθηκαν από τις περιπέτειες των προγόνων.
Οι φυλές των ιθαγενών οι οποίες είναι διάσπαρτες σε όλη την αυστραλιανή ήπειρο και κάποτε απαρτίζονταν από πολλά εκατομμύρια ψυχών αντλεί τις γνώσεις τους από τα ψυχικά πεδία όπως ονομάζουμε εμείς οι δυτικοί ή αλλιώς τους κόσμους του ονειροχρόνου κατά τους ιθαγενείς. Αυτό φαίνεται στα σχέδια τους και την τέχνη τους που είναι καθαρά μια απεικόνιση των αστρικών ή ψυχικών πεδίων, με μορφές πολλές φορές περίεργες και δύσκολα κατανοητές που μόνο ένας ψυχικός μπορεί να καταλάβει και να αντιληφθεί, μόνο αυτός που κατάφερε να ταξιδέψει σε αυτούς τους κόσμους των εκδηλώσεων, με τον όρο ψυχικό εννοούμε αυτούς που αφύπνισαν την ψυχική τους όραση και αντίληψη και όχι τα μέντιουμ και τις χαρτορίχτρες.
Παρόμοιες αναφορές και σχέδια, χρώματα και τέχνη απαντούμε και στους ιθαγενείς της Αμερικανικής ηπείρου.
Φυσικά για αυτόν που γνωρίζει δεν είναι τυχαίο, για το λόγο ότι οι ίδιοι νόμοι και αρχές διέπουν όλο το σύμπαν. Το μόνο που διαφέρει είναι η γλώσσα περιγραφής τους.
Αυτή είναι και η σοφία του ονειροχρόνου, η γνώση είναι κοινή σε όλο το σύμπαν.
Ο σκοπός των ιθαγενών της Αυστραλίας είναι να διατηρηθεί η αγνότητα στην γη, αντιλαμβανόμενοι λοιπόν την ενότητα των πάντων σέβονται και λατρεύουν την φύση ως μυστήριο της αρχικής δημιουργίας, έτσι είναι αντίθετοι σε κάθε πολιτισμού όπως τον εννοούμε εμείς και σε κάθε παρέμβαση επί του φυσικού, όπως καλλιέργειες, εξημέρωση ζώων και αλλαγή του περιβάλλοντος, κάτι το οποίο στηρίζεται ο σημερινός μας πολιτισμός.
Φυσικό λοιπόν είναι με τέτοια αντίληψη των πραγμάτων οι μεταφορές και οι γλώσσες τους να είναι πλούσιες και να αλληλοσυνδέουν τα φυσικά, ψυχολογικά και πνευματικά επίπεδα της εμπειρίας.

anekshghta3
Οι αναφορές στην σοφία του ονειροχρόνου έρχονται σε αντίθεση με την σύνχρονη θεωρία του Δαρβίνου και η σύνχρονη μοριακή βιολογία έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που με περηφάνια οι ιθαγενείς καυχιούνται, ότι όλος ο κόσμος προέρχεται από αυτούς. Οι Αμπορίντζιναλς λοιπόν λένε
Κατοικούμε σε αυτή τη γη πριν από την έναρξη του χρόνου. Προερχόμαστε άμεσα από τον ονειροχρόνο των δημιουργών προγόνων μας Όλοι οι άλλοι άνθρωποι προήλθαν από εμάς. Εκείνοι που καλλιεργούν τη γη, κατασκευάζουν κτίρια και εκτρέφουν ζώα δεν ανήκουν στο πνεύμα αυτής της γης. Πρέπει να φύγουν γιατί ζουν ενάντια στο νόμο αυτής της γης.
Φυσικά για αυτούς που γνωρίζουν την πορεία του οικοσυστήματος το μισό είναι αλήθεια. Βέβαια μια μεγάλη αλήθεια πηγάζει μέσα από τα λόγια τους, η κατάκτηση που εννοεί ο δυτικός δεν ήταν τίποτα άλλο εκτός από σφαγή υποδούλωση και βία. Όπως εξάλλου έχει κάνει σε διάφορους άλλους πολιτισμούς, 60000000 κάτοικοι Αμπορίτζιναλς χάθηκαν από το 1800 έως σήμερα όπου έγινε και ο αποικισμός της Αυστραλίας. Οι κοινωνίες των αγροτών επιβλήθηκαν στη κοινωνία των κυνηγών.
Ο τοτεμισμός είναι η βάση της κοινωνίας των αυστραλών ιθαγενών και η βάση της λατρείας τους, περιγράφει την σχέση ανάμεσα στον άνθρωπο τη φύση και τους θεούς και είναι γενεσιουργός αιτία της τέχνης τους.
Η φύση δηλαδή με άλλα λόγια τροφοδοτεί με ενέργεια τα παιδεία της, της κάθε μορφής και η σχέση τους είναι αλληλένδετη, το ένα επηρεάζει το άλλο. Η ταύτιση με το τοτέμ επηρεάζει των κοινωνικό σχηματισμό τους όπου απαρτίζεται από την φυλή, την πατριά και την ομάδα, ο μεγαλύτερος σχηματισμός απαρτίζεται από άτομα 500-1000 ατόμων που μοιράζονται την ίδια γλώσσα, ήθη και έθιμα και διαφέρουν κατά κάποιο τρόπο από τις υπόλοιπες ομάδες. Πιο κάτω βρίσκεται η πατριά όπου έχει και το δικό της σύμβολο ζώο που την εκφράζει και θεωρείται ιερό. Η υποχρέωση της πατριάς είναι να διαιωνίζει τις τελετουργίες της κάθε φυλής και να προφυλάσσει τους νόμους και της μνήμες της φυλής. Κάποια από αυτές τις τελετουργίες θεωρείται ότι προέρχεται από τον άνθρωπο καγκουρό τον πρόγονο του ονειρέματος, άλλη με τον ιερό καρπό γιάμ και κάποια άλλη με το πόσουμ.
Σε αυτές τις κοινωνίες τα όρια είναι περατά και έτσι συχνά έχουμε συνύπαρξη ατόμων από διαφορετικές φυλές καθώς και αλληλεπίδραση τελετουργιών,
Η τέχνη όπως προείπαμε συνυπάρχει στις τοτεμικές κοινωνίες και χωρίζεται σε τρία στάδια στην προσωπική, την κοινωνική και την φυλετική με τις τελετουργίες και μυήσεις τους ως τα ύψιστα πεδία έκφρασης της ίδιας της τέχνης. Οι κανόνες των τοτεμικών σχέσεων προέρχονται από τους νόμους του ονειροχρόνου και είναι αναλλοίωτοι.
Ο κάθε ένας μέσα στη φυλή ανεξαρτήτως φύλου μοιράζεται με τους υπόλοιπους τα αγαθά και τα αποκτήματα.
Το σύμβολο του αρσενικού είναι η ευθεία ενώ του θηλυκού ο κύκλος.
Η μουσική ως έκφραση ενώνει την συνείδηση με τους παγκόσμιους ρυθμούς νόμους του ονειρέματος, το ίδιο προσπαθεί να κατακτήσει και ο χορός τους, ενώ το βάψιμο του καθενός είναι προσωπικό και αντανακλά τις ιδιότητες του ατόμου μέσα στα πλαίσια των νόμων.
Επίσης το αρχαιότερο όργανο μουσικό επί της γης είναι το ντίντζι ρίντζου
Και συμβολίζει ή ενεργοποιεί τον αέρα και το πνεύμα, ίσως θα μπορούσαμε να πούμε ότι προσπαθεί κατά τον μυστικισμό να επαναλάβει τον φθόγγο ΟΜ το γενεσιουργό φθόγγο, οι μορφές που παράγει αντιπροσωπεύουν διαφορετικές μορφές της αόρατης ενέργειας που εμψυχώνουν τις προγονικές δυνάμεις.

s50230788
Ο θάνατος δεν είναι τίποτα άλλο παρά η μετάβαση στον ονειροχρόνο όπου η συνείδηση παραμένει μεταβάλλοντας το κέντρο αντίληψης της. Ο θάνατος είναι η υπέρτατη θεραπευτική διαδικασία της φύσης και της επαναγένησης που είναι η νέα ζωή και υγεία.
Κατά τη διάρκεια του ο άνθρωπος σώμα πάει στο βασίλειο του η συνείδηση στην χώρα των ονείρων όπου αναπαριστάται με την ζωγραφική διαφόρων σχημάτων στην κοιλιά του νεκρού.
Κατά την διάρκεια του θανάτου και της νέας γέννησης ενός ατόμου τραγουδάτε το είθε το πνεύμα σου να φτάσει στο στομάχι του ουρανού.
Η τρίτη μορφή που αποδεσμεύεται κατά τον θάνατο είναι η εγωική ψυχή ή ο κατεργάρης όπως τον ονομάζουν όπου για ένα διάστημα παραμένει προσκολλημένος στα πράγματα που ήταν δεμένος κατά την διάρκεια της ζωής του. Θεωρείται από τους ιθαγενείς επικίνδυνη κάθε μορφή επικοινωνίας με τον κατεργάρη γιατί μπορεί να μείνει προσκολλημένος σε αυτό το επίπεδο. Άρα έχουμε τρεις όψεις ύπαρξης, κάτι το οποίο υπάρχει και στους πολύ κατοπινούς Αιγυπτίους με το Μπα, το Κα και το Ακχ.
Εν συντομία έχουμε την ψυχική τριάδα ευθέως ανάλογη της κοσμικής τριάδας.

Εργασία που έγινε στην θεοσοφική εταιρεία της Ελλάδος.

Leave a Reply