Η «Εποποιία των Θρακών Βασιλέων» στο Μουσείο του Λούβρου

Spread the love

i-epopoiia-ton-thrakon-basileon-sto-mouseio-tou-loubrou1

Άνοιξε στις 14 Απριλίου τις πύλες της στο Μουσείο του Λούβρου η έκθεση «Εποποιία των Θρακών Βασιλέων», με αντικείμενα του αρχαίου πολιτισμού των Θρακών, τα οποία έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στα βουλγαρικά εδάφη.

Η έκθεση, που θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Ιουλίου, περιλαμβάνει και αντικείμενα από τις τελευταίες αρχαιολογικές ανασκαφές στον τάφο του Θράκα ηγεμόνα Σεύθη Γ΄. Η συλλογή, που μεταφέρθηκε από τη Βουλγαρία στο Παρίσι στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, περιλαμβάνει αντικείμενα από 17 Μουσεία της Βουλγαρίας.

i-epopoiia-ton-thrakon-basileon-sto-mouseio-tou-loubrou2

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ, και οι υπουργοί Πολιτισμού της Βουλγαρίας και της Γαλλίας, Βεζντί Ρασίντοφ και Φλερ Πελερίν, αντίστοιχα, αναμένεται να δώσουν το «παρών» στα εγκαίνια.

Μεταξύ των ειδικών προσκεκλημένων είναι η επικεφαλής της Unesco, Ιρίνα Μπόκοβα, και η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

i-epopoiia-ton-thrakon-basileon-sto-mouseio-tou-loubrou3

«Είμαι περήφανος που το όνομα της Βουλγαρίας έλαμψε, για πρώτη φορά, στην πρόσοψη του Λούβρου» ανέφερε ο Βούλγαρος υπουργός Πολιτισμού, Βεζντί Ρασίντοφ, ο οποίος εκτιμά ότι την έκθεση θα επισκεφθούν περίπου τέσσερα εκατομμύρια άτομα.