Skip to content
ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΘΟ
Menu
  • Home
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
  • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΕΡΕΥΝΑ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ-ΙΑΤΡΙΚΗ
  • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ
  • ΒΙΝΤΕΟ – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
  • Ολυμπιακοί Αγώνες
  • Περα Shop
  • ΜETAΦΥΣΙΚΟ – PARANORMAL ACTIVITY
  • UFO
Menu

Διπλή γιορτή με δωρεάν βόλτες στα μουσεία

Posted on May 18, 2016 by koutsikonas

akroaaaΠολλές ευκαιρίες για δωρεάν επισκέψεις στα μουσεία δίνει αυτή η εβδομάδα, στο πλαίσιο του διπλού εορτασμού: της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, σήμερα, και της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων, το Σάββατο.

Από το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα, όλοι έχουμε την ευκαιρία σήμερα για μια βόλτα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Οχι μόνο γιατί επιλέχθηκε από το Ελληνικό Τμήμα του ICOM ως τιμώμενο μουσείο, αλλά και επειδή στη μεγάλη αίθουσα του Βωμού θα παρουσιαστούν 24 ραψωδίες της «Οδύσσειας», σε μετάφραση του Δημήτρη Μαρωνίτη, από ηθοποιούς του Εθνικού Θεάτρου, με τη φροντίδα του Νίκου Χατζόπουλου. Υπάρχει και η απογευματινή συναυλία της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, με έργα του Αστορ Πιατσόλα και σολίστ τον Χρήστο Ζερμπίνο.

akropolh

Το Μουσείο Ακρόπολης για τη σημερινή μέρα κυκλοφόρησε αναμνηστικό μετάλλιο, που έκοψε το Εθνικό Νομισματοκοπείο, με θέμα το λιοντάρι, τονίζοντας με αυτόν τον τρόπο ότι στην Ακρόπολη της Αθήνας τεράστια λιοντάρια δέσποζαν στα αετώματα του Εκατόμπεδου ναού της Αθηνάς, ενώ άλλα μικρού μεγέθους διακοσμούσαν χάλκινα σκεύη του ιερού.

Το πρόγραμμα σήμερα περιλαμβάνει και νέα προβολή για τις περιπέτειες των Γλυπτών του Παρθενώνα. Το Σάββατο όμως, με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων, στον προαύλιο χώρο θα πραγματοποιηθεί συναυλία του String Theory Ensemble, με Σοπέν, βαλκανικές μουσικές, fados, τραγούδια της Απω Ανατολής, των Χειμερινών Κολυμβητών κ.ά.

Εκτός κέντρου, σε συνέργειες με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών προχώρησε το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), εγκαινιάζοντας τη δράση «Μουσικοί Περίπατοι στα Μουσεία».

Πρώτοι σταθμοί είναι το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας – Τσαλαπάτα, στον Βόλο, που προτείνει για αύριο το πρωί εκπαιδευτικές δράσεις, και το βράδυ της Παρασκευής –στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων– συναυλία του Κουαρτέτου Εγχόρδων Αθηνών. Οι μουσικοί περίπατοι με την ΚΟΑ θα ακολουθήσουν τον Ιούνιο στο Μουσείο Μετάξης στο Σουφλί και τον Ιούλιο στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στην Τήνο.

LIVE FEED SPACE STATION

ISS live stream of Earth as seen from space

Recent Posts

  • Εντοπίστηκε ραδιοφωνικό σήμα από δορυφόρο του Δία – Τι κρύβει ο μυστηριώδης Γανυμήδης;
  • Λέσβος: Τι μαρτυρούν οι απολιθωμένοι κορμοί δέντρων που βρέθηκαν στις νέες ανασκαφές
  • Μυστηριώδες τριγωνικού σχήματος ιπτάμενο αντικείμενο σε υπόστεγο της «Περιοχής 51» στη Νεβάδα
  • Επιτάχυνση στην περιστροφή της Γης καταγράφηκε το 2020
  • “Utsurobune”: Ένας θρύλος UFO από την Ιαπωνία του 19ου αιώνα
©2021 ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΘΟ | Built using WordPress and Responsive Blogily theme by Superb