Skip to content
ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΘΟ
Menu
  • Home
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
  • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΕΡΕΥΝΑ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ-ΙΑΤΡΙΚΗ
  • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ
  • ΒΙΝΤΕΟ – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
  • Ολυμπιακοί Αγώνες
  • Περα Shop
  • ΜETAΦΥΣΙΚΟ – PARANORMAL ACTIVITY
  • UFO
Menu

Ο Φίλης αλλάζει και το μάθημα της Ιστορίας -Κόβει περσικούς πολέμους και Μ. Αλέξανδρο

Posted on October 5, 2016October 5, 2016 by koutsikonas

Αντιδράσεις προκαλεί η πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να περιορίσει ολόκληρα κεφάλαια στο μάθημα της Ιστορίας.

Στο πλαίσιο της αναθεώρησης των προγραμμάτων σπουδών των Αρχαίων Ελληνικών και της Ιστορίας, το υπ. Παιδείας μελετά να διδάσκονται συνοπτικά και να μην εξετάζονται στην Α’ Λυκείου ο Κυκλαδικός, ο Μινωικός και ο Μυκηναϊκός Πολιτισμός,

nikos-filis-384x253Ειδικότερα εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας που στάλθηκε στους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, επιβάλλει να διδάσκονται συνοπτικά και να μην εξετάζονται στην Α΄Λυκείου τα ακόλουθα κεφάλαια της αρχαίας ελληνικής ιστορίας: Κυκλαδικός Πολιτισμός, Μινωικός Πολιτισμός, Μυκηναϊκός Πολιτισμός, όπως λέει η εταιρεία Ελλήνων Φιλολόγων.

Συγκεκριμένα πρόκειται για κεφάλαια όπως: Ο Πρώτος και ο Δεύτερος Ελληνικός Αποικισμός, Η σημασία των Περσικών Πολέμων, Ο Πελοποννησιακός Πόλεμος, Ο Φίλιππος Β’ και το Οικουμενικό Κράτος του Μ. Αλεξάνδρου.

Η Εταιρεία Ελλήνων Φιλολόγων κάνει λόγο για «νέα, ολέθρια και αυθαίρετη απόφαση του υπουργείου Παιδείας να αφαιρέσει από την ύλη της Ιστορίας κάποια κεφάλαια».

Η ανακοίνωση της Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων:

Α. Με τις αποφάσεις αυτές του υπουργείου, το σχολείο παρέχει στους μαθητές ελλιπή γνώση του ελληνικού πολιτισμού στη συνέχεια και στην διαχρονία του. Αποσιωπάται έτσι η ουσία του ελληνικού πολιτισμού, η εξάπλωσή του σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο, η ενότητά του, όπως την επέτυχε ο Φίλιππος Β’, ο βασιλιάς της Μακεδονίας, η οικουμενική διάσταση και σημασία του μέσω του εκπολιτιστικού έργου του Μ. Αλεξάνδρου.

Β. Η κατάργηση μάλιστα της εξέτασης των συνοπτικώς διδασκομένων αυτών κεφαλαίων της Ιστορίας, όπως συνέβη και με τα Αρχαία Ελληνικά, κατ’ ουσίαν οδηγεί στην πλήρη άγνοια από τους μαθητές των θεμελιωδών αυτών σελίδων της ιστορίας και του πολιτισμού μας και συρρικνώνει δραματικά την ανθρωπιστική παιδεία και την μόρφωση των νέων μας.

Το υπουργείο Παιδείας της χώρας μας επιδίδεται μεθοδικά και συστηματικά στην συρρίκνωση και υποβάθμιση της διδασκαλίας των ανθρωπιστικών μαθημάτων στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Δεν του φάνηκε αρκετή, φαίνεται, η μείωση των ωρών διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο ούτε η κατάργηση του Επιταφίου του Περικλέους στη Γ’ τάξη Λυκείου, ούτε η κατάργηση της εξετάσεως των Αρχαίων Ελληνικών στο Γυμνάσιο.

Με νέα, ολέθρια απόφασή του συνεχίζει την εκθεμελίωση των βασικών πυλώνων του πολιτισμού μας στην Ελληνική Εκπαίδευση. Η Ε.Ε.Φ. καλεί το υπουργείο Παιδείας «να αναθεωρήσει τις ολέθριες αυτές αποφάσεις του και να δείξει γνήσια και ουσιαστική φροντίδα για την ολόπλευρη καλλιέργεια και μόρφωση της ελληνικής νεολαίας».

Πηγή: iefimerida.gr

LIVE FEED SPACE STATION

ISS live stream of Earth as seen from space

Recent Posts

  • Εντοπίστηκε ραδιοφωνικό σήμα από δορυφόρο του Δία – Τι κρύβει ο μυστηριώδης Γανυμήδης;
  • Λέσβος: Τι μαρτυρούν οι απολιθωμένοι κορμοί δέντρων που βρέθηκαν στις νέες ανασκαφές
  • Μυστηριώδες τριγωνικού σχήματος ιπτάμενο αντικείμενο σε υπόστεγο της «Περιοχής 51» στη Νεβάδα
  • Επιτάχυνση στην περιστροφή της Γης καταγράφηκε το 2020
  • “Utsurobune”: Ένας θρύλος UFO από την Ιαπωνία του 19ου αιώνα
©2021 ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΘΟ | Built using WordPress and Responsive Blogily theme by Superb