13 ΜΑΪΟΥ | Εκδηλώσεις για την ημέρα της Ακαδημίας Πλάτωνος

Spread the love

Ημέρα αφιερωμένη στην ιστορία, στη φιλοσοφία, στον πολιτισμό της Ακαδημίας Πλάτωνος είναι η 13η  Μαΐου και στο πλαίσιο αυτό έχουν προγραμματιστεί επετειακές εκδηλώσεις με αφορμή τη συμπλήρωση 109 χρόνων από την ονοματοδοσία της περιοχής προς τιμήν του Πλάτωνα. Η ομάδα «Ηεκαδέμεια», με σκοπό την ανάδειξη της ιστορικής και αρχαιολογικής αξίας της περιοχής Ακαδημίας Πλάτωνος, και με τη στήριξη της 4ης Δημοτικής Κοινότητας, διοργανώνει ομιλία με θέμα «Γνωριμία με την ιστορία της Ακαδημίας Πλάτωνος». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 13 Μαΐου, στις 19.30 – 21.00, στην Πλατεία Πλάτωνος (Μοναστηρίου – Τηλεφάνους – Πλάτωνος, δίπλα από το ψηφιακό μουσείο). Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δείτε εδώ ολόκληρο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

ΗΜΕΡΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΛΑΤΩΝΟΣ 13 ΜΑΙΟΥ

Ημέρα αφιερωμένη στην ιστορία, στην φιλοσοφία, στον πολιτισμό της Ακαδημίας Πλάτωνος. Στις 13 Μαΐου το 1908 μετονομάστηκε η περιοχή μας σε ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ.

 Διήμερο εκδηλώσεων

Σάββατο 13 Μαΐου

10:30 Έναρξη εκδηλώσεων.Ομιλία της προέδρου της 4ης Δημοτικής Κοινότητας κ. Χαράς Μανωλιουδάκη.

Τόπος: Είσοδος ψηφιακού μουσείου.

 
11:00 Ξενάγηση στο ψηφιακό μουσείο από την μουσειολόγο κ. Κατερίνα Κεράτσα.
 
12:00 – 14:00 Περιήγηση στο αρχαιολογικό άλσος από την Ομάδα Ηεκαδέμεια.
 
Έκθεση φωτογραφίας (φωτοτυπίες) από τις αρχαιολογικές ανασκαφές στην Ακαδημία Πλάτωνος, στον περιβάλλοντα χώρο του ψηφιακού μουσείου.
 
 
 
19:30 – 21:00 Εκδήλωση με θέμα:«Γνωριμία με την ιστορία της Ακαδημίας Πλάτωνος»

από την Ομάδα Ηεκαδέμεια.

Μουσική Επιμέλεια: Ωδείο Φώτη Μαρκόπουλου

Τόπος: Πλατεία Πλάτωνος (Μοναστηρίου – Τηλεφάνους – Πλάτωνος, δίπλα από το ψηφιακό μουσείο)

 Κυριακή 14 Μαΐου

11:00 – 13:00 Περιήγηση στο αρχαιολογικό άλσος από την Ομάδα Ηεκαδέμεια.Τόπος συνάντησης: Ψηφιακό μουσείο

 

13:00 Ξενάγηση στο ψηφιακό μουσείο από μουσειολόγο.
 
11:00 – 13:00 Βιωματικό παιχνίδι εξερεύνησης πάρκου από την ομάδα «Εκδρομή της Αγάπης» (για μικρούς και μεγάλους)Τόπος συνάντησης: Στο πάρκο – Μοναστηρίου & Τηλεφάνους (μπροστά από το Συνεργατικό Καφενείο)
 
16:30 – 17:30 Παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους με τον Στέφανο ΓανωτήΤόπος: Στο πάρκο – Μοναστηρίου & Τηλεφάνους (μπροστά στο συνεργατικό καφενείο)
 
17:30 – 19:00 Μουσική , χορός και τραγούδια με τον χορευτικό σύλλογο Περπερούνα.Τόπος: στον ίδιο χώρο ως άνω.
 
19:00 – 21:00 Εκδήλωση με θέμα:α) «Το περιεχόμενο και η τοπογραφία των πλατωνικών διαλόγων»

Ομιλητής: Δημήτρης Θεοδοσόπουλος από την ομάδα Γεωμυθική

β) «Η εσωτερική σκηνοθεσία των Πλατωνικών διαλόγων» Ομιλητής: Γεώργιος Τσαγκρινός,   Πρόεδρος του συλλόγου     ΕΥ ΠΡΑΤΤΕΙΝ

Τόπος: Πλατεία Πλάτωνος (Μοναστηρίου – Τηλεφάνους – Πλάτωνος , δίπλα από το ψηφιακό μουσείο)

 
21:00 ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ «See you soon»Ο τραγουδοποιός Τιμολέων Γκέτσος σε δικές του και άλλες αγαπημένες συνθέσεις έντεχνου, παραδοσιακού, ρεμπέτικου ύφους. Μαζί του οι: Αλέξανδρος Τσαντάκης, Σταύρος Παργινός, Στρατής Σκουρκέας

 

Συμμετέχουν:  4η Δημοτική Κοινότητα // Ομάδα ΗΕΚΑΔΕΜΕΙΑ // Ομάδα Θεάτρου «ΕΠΙ ΚΟΛΩΝΑΤΟΙ» – Ωδείο Φώτη Μαρκόπουλου // Μουσικό σχήμα: Τιμολέων Γκέτσος, Αλέξανδρος Τσαντάκης, Σταύρος Παργινός, Στρατής Σκουρκέας // Σύλλογος ΠΕΡΠΕΡΟΥΝΑ // Ομάδα «Πρόταση για την Επαναλειτουργία της Ακαδημίας του Πλάτωνα» // Ομάδα «ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ»// Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσοτοπιτών «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»// Ομάδα ΓΕΩΜΥΘΙΚΗ // Σύλλογος ΕΥ ΠΡΑΤΤΕΙΝ

                                    

                                         Είσοδος Ελεύθερη