Μυστηριώδες τριγωνικού σχήματος ιπτάμενο αντικείμενο σε υπόστεγο της «Περιοχής 51» στη Νεβάδα

Spread the love

Ένα μυστηριώδες τριγωνικού σχήματος -μάλλον ιπτάμενο- όχημα φάνηκε σε φωτογραφία ενός υπόστεγου της βάσης «Περιοχή 51» των ΗΠΑ.

Φωτογραφίες, που τραβήχτηκαν από τον ιδιωτικό πιλότο Gabe Zeifman, δείχνουν ένα μαύρο, τριγωνικού σχήματος όχημα, να ξεπροβάλλει από υπόστεγο στη διαβόητη βάση της Νεβάδα.

Οι εικόνες τραβήχτηκαν τα Χριστούγεννα από τον Zeifman μέσα από το μικρό αεροπλάνο του, ένα Cessna 150, ενώ πετούσε κοντά στο κέντρο πτητικών δοκιμών της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στη Νεβάδα, με την άδεια των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, που επιβλέπουν τον αυστηρά ελεγχόμενο εναέριο χώρο που αποτελεί μέρος της βάσης «Περιοχή 51».

Όπως σημειώνει η βρετανική «Sun», το Πεντάγωνο και οι υπηρεσίες κατασκοπείας πρόκειται να αποκαλύψουν τι γνωρίζουν για τα UFO τους επόμενους έξι μήνες.

«Περιοχή 51»

Η «Περιοχή 51», επίσημα γνωστή ως Λίμνη Γκρουμ (Groom Lake) ή Αεροδρόμιο Χόμι (Homey Airport) είναι απομακρυσμένη μονάδα της Αεροπορικής Βάσης Έντουαρντς.

Σύμφωνα με την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA), τα σωστά ονόματα για την περιοχή είναι Nevada Test and Training Range και Groom Lake, αν και το όνομα «Περιοχή 51» έχει χρησιμοποιηθεί σε επίσημα έγγραφα της CIA.

Είναι μεγάλο στρατιωτικό αεροδρόμιο στη νότια όχθη της Λίμνης Γκρουμ.

Βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Νεβάδα στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες, 83 μίλια (133 χλμ.) βόρεια-βορειοδυτικά του Λας Βέγκας.

Επίσημα ο πρωταρχικός σκοπός της βάσης είναι απροσδιόριστος, ωστόσο με βάση τα ιστορικά στοιχεία, πιθανόν να υποστηρίζει την εξέλιξη και δοκιμή πειραματικών αεροσκαφών και οπλικών συστημάτων.

Η έντονη μυστικότητα που περιβάλλει τη βάση είναι συχνά θέμα για διάφορες θεωρίες συνωμοσίας και θεάσεις Άγνωστου Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων (ΑΤΙΑ).

Έχει χρησιμοποιηθεί ως εξωγήινη βάση σε πολλές Αμερικανικές τηλεοπτικές εκπομπές και πολλοί Αμερικάνοι υποστηρίζουν αυτή την θεωρία και στην πραγματική τους ζωή.

Υπάρχουν όμως κάποιοι επιστήμονες που πιστεύουν ότι σε εκείνη την βάση η Αμερικανική κυβέρνηση κατασκευάζει αεροσκάφη παρόμοια με ΑΤΙΑ.

Παρά το γεγονός ότι η βάση δεν έχει κηρυχθεί ως μυστική, όλες οι έρευνες και τα γεγονότα που αφορούν την «Περιοχή 51» είναι απόρρητες πληροφορίες (TS/SCI).

Τον Ιούλιο του 2013, μετά από μια αίτηση που είχε υποβληθεί το 2005 από την FOIA, η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA) αναγνώρισε δημοσίως για πρώτη φορά την ύπαρξή της με τον αποχαρακτηρισμό εγγράφων που περιέχουν λεπτομέρειες για την ιστορία και τον σκοπό της «Περιοχής 51».