Βρετανός αρχαιολόγος ισχυρίζεται ότι βρήκε το σπίτι όπου μεγάλωσε ο Ιησούς (βίντεο)

Spread the love

Τα κρυμμένα μυστικά της Ναζαρέτ φαίνεται να φέρνουν στο φως οι αρχαιολογικές έρευνες στην αρχαία πόλη της Ιουδαίας, με τον Βρετανό Κεν Νταρκ, καθηγητή αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Ρίντινγκ, να υποστηρίζει πως έπειτα από 14 χρόνια επιτόπιων μελετών, ότι ανακάλυψε το σπίτι, στο οποίο μεγάλωσε ο Ιησούς.

Πρόκειται για μια καλοφτιαγμένη υπόγεια κατοικία του 1ου αιώνα, ενσωματωμένη σε μια φυσική σπηλιά, κάτω από τη σημερινή τοποθεσία της Μονής των Αδελφών της Ναζαρέτ.

«Δεν περίμενα ότι θα εργαζόμουν ποτέ σε μια τοποθεσία, που θα ήταν εξίσου συναρπαστική και θα προσέλκυε τη φαντασία πολλών ανθρώπων σε όλο τον κόσμο».

Ο Κεν Νταρκ είναι πεπεισμένος ότι πρόκειται για τον χώρο, στον οποίον ο Ιησούς μεγάλωσε με τον Ιωσήφ και την Μαρία, παρόλο που ανάλογες θεωρίες είχαν απορριφθεί ήδη από το 1930.

«Με βάση την αρχαιολογία αυτό είναι απολύτως πιθανό».

Στηρίζει το επιχείρημά του στο ότι το ύφος της αρχικά διώροφης οικίας υποδηλώνει ότι δημιουργήθηκε με ιδιαίτερη προσοχή από κάποιον τεχνίτη, όπως ο Ιωσήφ, ο οποίος στα Ευαγγέλια αναφέρεται ως τέκτονας.

Την ίδια αντίληψη φαίνεται να είχαν οι ντόπιοι ήδη από το 380.

Βασική, ωστόσο, απόδειξη φέρεται να είναι η ύπαρξη μιας υπόγειας χριστιανικής εκκλησίας, ακριβώς δίπλα από το σπίτι.

«Πήγα στη γυναικεία Μονή των Αδελφών στη Ναζαρέτ και προς μεγάλη μου έκπληξη, αντί για έναν μικρό τάφο, υπήρχε ένα τεράστιο κελάρι, γεμάτο με αρχαιολογικά χαρακτηριστικά, περιλαμβανομένου αυτού που ήταν αμέσως εμφανές… μια ανεξερεύνητη υπόγεια εκκλησία».

Αν και ο ίδιος δηλώνει ότι ποτέ δεν θα υπάρξουν τεκμήρια, που να επιβεβαιώνουν πέραν πάσης αμφιβολίας τους ισχυρισμούς του, μια τέτοια ανακάλυψη θα αποτελούσε τη μεγαλύτερη πρόκληση για τους σύγχρονους μελετητές, που επιχειρούν να αποκρυπτογραφήσουν στον κόσμο από τον οποίον προήλθε ο Ιησούς.

Πηγή: Alpha Κύπρου – Δείτε το βίντεο: