Οι θεωρητικοί συνωμοσίας πιστεύουν ότι ο μεγάλος επιταχυντής αδρονίων μας μετέφερε σε ένα παράλληλο σύμπαν χθες

Spread the love

Την Τρίτη, ο μεγαλύτερος επιταχυντής σωματιδίων στον κόσμο ενεργοποιήθηκε για άλλη μια φορά. Μετά από τρία χρόνια αναβαθμίσεων και συντήρησης, παρατήρησε αμέσως τρία εξωτικά σωματίδια για πρώτη φορά .


Ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων (LHC) βρίσκεται τώρα σε λειτουργία και σπάει ρεκόρ για τις υψηλότερες ενεργειακές συγκρούσεις σωματιδίων που έχουν γίνει ποτέ. Όλα είναι αρκετά συναρπαστικά, με τις ομάδες που συμμετέχουν να αναζητούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το λεγόμενο « σωματίδιο του θεού » το μποζόνιο Higgs, και σημάδια σκοτεινής ύλης.

Αλλά, φυσικά, ορισμένοι θεωρητικοί συνωμοσίας εκεί έξω έχουν ανησυχίες ότι ο συγκρουόμενος θα ανοίξει μια πύλη στην κόλαση ή/και μια παράλληλη διάσταση από την οποία δεν υπάρχει επιστροφή.

Το CERN ήταν πάντα αντικείμενο διαφόρων θεωριών συνωμοσίας, από τη δημιουργία μαύρων τρυπών μέχρι ανθρωποθυσίες στο έδαφος. Φαίνεται ότι οι φετινοί συνωμοσιολόγοι παρακολουθούν λίγο υπερβολικά το Doctor Strange και το Multiverse of Madness, καθώς οι φήμες φέτος επικεντρώθηκαν στο άνοιγμα μιας πύλης σε άλλη διάσταση.

 

“Ποιος ένιωσε ότι έρχεται μια μεγάλη αλλαγή εδώ και λίγο καιρό;” Ένας επαληθευμένος αστρολόγος έγραψε στο Twitter, σε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των θεωριών συνωμοσίας. “Τώρα, στις 5 Ιουλίου, κυριολεκτικά θα αλλάξουμε χρονοδιαγράμματα, όταν το CERN θα ενεργοποιήσει το μηχάνημά του, ανοίγει μια πύλη για να περάσει και το άγνωστο μπαίνει μέσα. Διατηρήστε τα θετικά σας vibes και την ενέργειά σας.”

“Το εξέτασα αυτό”, πρόσθεσε ένας άλλος , ψάξτε για 10 φορές περισσότερα εφέ μαντέλα.. γιατί το 2012 έκαναν ένα επίπεδο τάσης ρεκόρ που προκάλεσε αυτά τα φαινόμενα μαντέλα, όποια πύλη κι αν ανοίγουν, δεν θα έπρεπε.

 

Όσο αστείο κι αν είναι να φανταστείς ότι πρόκειται να αποφύγεις να συρθείς σε μια παράλληλη διάσταση που δημιουργείται από το « μηχανικό πράγμα » με τη δόνηση, ας πάρουμε τη θεωρία συνωμοσίας στα σοβαρά για λίγο.

Όντας γενναιόδωροι, θα μπορούσατε να μαντέψετε ότι οι θεωρίες εναλλακτικών διαστάσεων βασίζονται στην ιδέα ότι ο LHC θα μπορούσε – θεωρητικά – να ανιχνεύσει στοιχεία για επιπλέον διαστάσεις.

 

“Πώς θα μπορούσαμε να ελέγξουμε για επιπλέον διαστάσεις; Μια επιλογή θα ήταν να βρούμε στοιχεία για σωματίδια που μπορούν να υπάρχουν μόνο εάν οι επιπλέον διαστάσεις είναι πραγματικές”, εξηγεί το CERN στον ιστότοπό του .

 

“Οι θεωρίες που προτείνουν επιπλέον διαστάσεις προβλέπουν ότι, όπως τα άτομα έχουν θεμελιώδη κατάσταση χαμηλής ενέργειας και διεγερμένες καταστάσεις υψηλής ενέργειας, θα υπήρχαν βαρύτερες εκδοχές τυπικών σωματιδίων σε άλλες διαστάσεις. Αυτές οι βαρύτερες εκδοχές σωματιδίων – που ονομάζονται Kaluza- Οι καταστάσεις Klein – θα είχαν ακριβώς τις ίδιες ιδιότητες με τα τυπικά σωματίδια (και έτσι θα ήταν ορατά στους ανιχνευτές μας) αλλά με μεγαλύτερη μάζα.

Εάν το CMS ή το ATLAS έβρισκαν ένα σωματίδιο τύπου Z ή W (τα μποζόνια Z και W είναι φορείς της ηλεκτροασθενούς δύναμης) με μάζα 100 φορές μεγαλύτερη, για παράδειγμα, αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει την παρουσία επιπλέον διαστάσεων. Τέτοια βαριά σωματίδια μπορούν να αποκαλυφθούν μόνο στις υψηλές ενέργειες που φτάνει ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων (LHC).

 

Μια άλλη πιθανότητα είναι ότι ο LHC θα μπορούσε να δημιουργήσει (εξαιρετικά) προσωρινές και (απίστευτα) μικροσκοπικές μαύρες τρύπες. Η εμφάνιση αυτών των μικροσκοπικών μαύρων οπών θα μπορούσε να μας πει για την ύπαρξη επιπλέον διαστάσεων. Ωστόσο, δεν είναι κάτι που θα καταβροχθίσει τον πλανήτη και θα καταρρεύσει μέσα τους σε περίπου 10-27 δευτερόλεπτα.

 

«Οι εικασίες για μικροσκοπικές μαύρες τρύπες στον LHC αναφέρονται σε σωματίδια που παράγονται στις συγκρούσεις ζευγών πρωτονίων, καθένα από τα οποία έχει ενέργεια συγκρίσιμη με αυτή ενός κουνουπιού κατά την πτήση», προσθέτει το CERN .

«Οι αστρονομικές μαύρες τρύπες είναι πολύ πιο βαριές από οτιδήποτε θα μπορούσε να παραχθεί στον LHC».

 

Λοιπόν, πώς αντέδρασαν οι συνωμοσιολόγοι όταν ο LHC ήταν ενεργοποιημένος και δεν αλλάξαμε διαστάσεις, ρωτάτε; Άλλαξαν τα δοκάρια γρηγορότερα από ένα πρωτόνιο που εκσφενδονίστηκε γύρω από έναν επιταχυντή σωματιδίων.

 

“Πολλοί άνθρωποι αμφισβητούν πόσο σοβαρή είναι πραγματικά η ατζέντα του CERN Hadron Collider. Δεν είναι σαν να βγαίνουν όντα από μια πύλη και να σκοτώνουν αμέσως τους πάντες”, έγραψε ένας χρήστης . “Δεν λειτουργούν έτσι τα σατανικά τελετουργικά. Οι συνέπειες αυτού που συνέβη χθες θα ξεδιπλωθούν τους επόμενους μήνες.”

Είχαν γράψει προηγουμένως στο Twitter “σε 8 ώρες οι πύλες της “κόλασης” θα ανοίξουν. Τα υπερδιάστατα ερπετά όντα έρχονται για εσάς και την οικογένειά σας. Αυτό δεν είναι τρυπάνι.”