Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης υποκλίνονται στο μεγαλείο της Αμφίπολης (Φωτογραφίες)

Spread the love

Η μία μετά την άλλη οι αρχαιολογικές ανακαλύψεις στον τύμβο Καστά κάνουν τα διεθνή μέσα να υποκλιθούν στο μεγαλείο του ταφικού μνημείου!

Οι νέες, θαυμαστές, ανακαλύψεις στον τύμβο της Αμφίπολης δεν άφησαν ασυγκίνητη την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Η θέα του μωσαϊκού που ανακαλύφθηκε από την Κατερίνα Περιστέρη και την ομάδα της, είναι τόσο καθηλωτική που σχεδόν όλα τα διεθνή Μέσα μεταφέρουν στους αναγνώστες τους τη σπουδαιότητά του χρησιμοποιώντας επίθετα στον υπερθετικό βαθμό: «γιγαντιαίο», «εντυπωσιακό», «περίπλοκο», είναι κάποια αυτά που δείχνουν την επίδραση που ασκεί το μνημείο σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Guardian γράφει πως το μωσαϊκό που ανακαλύφθηκε μπορεί να σηματοδοτήσει τον βασιλικό, μακεδονικό τάφο. Οι αρχαιολόγοι βρέθηκαν μπροστά σε ένα μεγάλο και περίπλοκο μωσαϊκό που χρονολογείται από το 300 π.Χ.

amfgenpsif1

amfgenpsif2

Το BBC σημειώνει με τη σειρά πως αποκαλύφθηκε στην Αμφίπολη ένα μεγάλων διαστάσεων μωσαϊκό, στον μεγαλύτερο τάφο που βρέθηκε ποτέ στην Ελλάδα. Επισημαίνει δε πως αυτές οι ανακαλύψεις έχουν ανεβάσει το ηθικό, την υπερηφάνεια και τον πατριωτισμό των Ελλήνων.

Το αυστραλιανό ABC κάνει λόγο για «μωσαϊκό γιγαντιαίων διαστάσεων» το οποίο, όμως, ακόμα και τώρα δεν μπορεί να μας οδηγήσει ευθέως σε μια θεωρία για το ποιος μπορεί να είναι ο ένοικος του τύμβου.

Το αμερικανικό ραδιόφωνο Npr σημειώνει πως η ανακάλυψη του εντυπωσιακού και πανέμορφου μωσαϊκού στην Αμφίπολη. Κάνει λόγο για την αρμονία των χρωμάτων, αλλά και για τη θαυμαστή λεπτομέρεια των μορφών που απεικονίζονται στο μωσαϊκό.

Leave a Reply