Γαλλία | Ομαδικός τάφος με 200 σκελετούς ανακαλύφθηκε κάτω από σούπερ μάρκετ

Spread the love

Σοκ και δέος προκάλεσε μία μακάβρια ανακάλυψη στο υπόγειο καταστήματος σούπερ μάρκετ στο Παρίσι.
Η περίεργη ανακάλυψη ξεκίνησε όταν ο επικεφαλής της αλυσίδας σούπερ μάρκετ έδωσε έγκριση να προχωρήσουν σε οικοδομικές εργασίες για τις οποίες ήταν απαραίτητη η έγκριση από την αρχαιολογική υπηρεσία.

Όταν οι  οι αρχαιολόγοι του Διεθνούς Ινστιτούτου για την προληπτική Αρχαιολογική Έρευνα (INRAP) ξεκίνησαν τις εργασίες τους ανακάλυψαν πως στο υπόγειο βρισκόταν νεκροταφείο νοσοκομείου που λειτουργούσε από τον 12ο έως και τον 17ο αιώνα.«Πιστεύαμε ότι θα υπήρχαν λίγα οστά καθώς ήταν χώρος νεκροταφείου, αλλά δεν περιμέναμε ότι θα βρίσκαμε έναν ομαδικό τάφο», δήλωσε ο Πασκάλ Ροί, διευθυντής του σούπερ μάρκετ.

Ειδικότερα, ανακαλύφθηκαν περίπου 200 ανθρώπινοι σκελετοί. Οι αρχαιολόγοι αναμένεται να διεξάγουν έρευνα και εξετάσεις DNA στα οστά ώστε να διαπιστωθεί αν οι νεκροί έχασαν τη ζωή τους από λιμό ή πανούκλα που είχε πλήξει το Παρίσι προ αιώνων και είχαν ταφεί στο πρώην νοσοκομείο Trinité.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο Telegraph έχουν εντοπιστεί οκτώ διαφορετικοί μαζικοί τάφοι μέχρι στιγμής, επτά εκ των οποίων περιέχουν τα οστά 20 ανθρώπων, ενώ ο όγδοος περιέχει εκείνα 150 ανθρώπων.

Leave a Reply