Ωδή στους Έλληνες | Αφιέρωμα στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Spread the love

Συναυλία συμφωνικής και χορωδιακής μουσικής με τίτλο «Ωδή στους Έλληνες» διοργανώνει ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων με αφορμή την επέτειο του Έτους Αριστοτέλη, αλλά και για την ευαισθητοποίηση του κοινού για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016, στις 21:00, στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, και η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Στόχος της συναυλίας είναι η ευρύτερη ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας σχετικά με τη σημασία της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα και τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας.

Η «Ωδή στους Έλληνες» ως μουσικό έργο έχει δημιουργηθεί αμιγώς για Συμφωνική Ορχήστρα, Μικτή Χορωδία, Πιάνο και Synthesizers,  από τον Γάλλο (ελληνικής καταγωγής) μουσικοσυνθέτη Zorzes Katris. Μουσική Εκτέλεση: Athens Chamber Orchestra σε διεύθυνση του αρχιμουσικού και συνθέτη Ελευθέριου Καλκάνη, υπό τη συνοδεία της Μικτής Χορωδίας ΟΤΕ Αθηνών, σε μουσική διδασκαλία Δημήτρη Μπουζάνη. Soloists: Μανταλένα Πυλαρινού (Soprano) και Χαρά Καλατζίδου (Mezzo Soprano). Ποίηση: Ησίοδου Θεογονία (αρχαία και νέα ελληνικά), Γιάννης Νικολαΐδης, Γιώργος Χρήστου.

Την έναρξη της συναυλίας θα κηρύξει το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική και Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, Ιωάννης Μαρωνίτης.

Στη συναυλία θα παραστούν και θα χαιρετίσουν εξέχουσες προσωπικότητες από το χώρο του πολιτισμού, της διπλωματίας και της ακαδημαϊκής κοινότητας, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μέλη του ευρωπαϊκού και ελληνικού κοινοβουλίου, ερευνητές, καθώς και δημοσιογράφοι από το βρετανικό και ελληνικό τύπο.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα παρουσιάζει η κα Μπάγια Αντωνοπούλου.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Δήμου Πειραιά και άλλων φορέων και την υποστήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ).