Οι οπαδοί της επίπεδης Γης, έκαναν το πρώτο τους συνέδριο!

Spread the love

Πριν λίγες ημέρες,  ολοκληρώθηκε στις ΗΠΑ ένα συνέδριο με αρκετά παράξενο θέμα, αλλά αυτό που προκάλεσε τις εντυπώσεις ήταν όχι τόσο το αντικείμενο του συνεδρίου, όσο το ότι υπήρξαν άνθρωποι που το παρακολούθησαν με ιδιαίτερη προσοχή!

Ο τίτλος του συνεδρίου ήταν: «Διεθνής Συνδιάσκεψη Επίπεδης Γης 2017».

Το συνέδριο, που μάλιστα είναι το πρώτο διεθνές σε αυτό το είδος , πραγματοποιήθηκε στο Ράλεϊ της Βόρειας Καρολίνα με βασικό στόχο να προωθήσει την «ριζοσπαστική» ιδέα ότι η Γη δεν είναι σφαιρική αλλά επίπεδη. Συμμετείχαν ενθουσιώδεις τύποι, που αποτελούσαν ένα αμάλγαμα συνωμοσιολόγων και «ψεκασμένων», με κυρίαρχους ορισμένους ακραίους χριστιανούς δημιουργιστές, οι οποίοι -για μυστηριώδη λόγο- θεωρούν ότι ο Θεός είναι με το μέρος τους σε αυτό το θέμα.

Οι ομιλίες περιλάμβαναν θέματα όπως «Η NASA και άλλα διαστημικά ψέματα», «Η επίπεδη Γη με βάση την επιστημονική μέθοδο», «Συνειδητοποιώντας τα ψέματα της κυρίαρχης επιστήμης», «Η επίπεδη Γη και η Βίβλος», «Ξεσκεπάζοντας τον επιστημονισμό», καθώς και άλλα συναφή και μη συναφή: από το ότι ποτέ οι άνθρωποι δεν πάτησαν το πόδι τους στη Σελήνη έως ότι οι τρμοκρατικές επιθέσεις της 11 Σεπτεμβρίου 2001 δεν ήσαν πραγματικές.

Πόσοι όμως άνθρωποι πάνω στη Γη όντως πιστεύουν ότι η Γη είναι επίπεδη; Ο αριθμός δεν έχει διαπιστωθεί με ακρίβεια. Η Εταιρεία Επίπεδης Γης, ο αρχαιότερος και πιο σεβάσμιος οργανισμός που προωθεί την ιδέα, ισχυρίζεται ότι έχει 555 μέλη. Ένα σχετικό κανάλι για την επίπεδη Γη στο YouTube έχει δεκάδες χιλιάδες συνδρομητές.

Περίπου 400 έως 500 άνθρωποι παρακολούθησαν την πρόσφατη «Διεθνή Συνδιάσκεψη Επίπεδης Γης 2017». Η επόμενη θα γίνει στο Ντένβερ του Κολοράντο το Νοέμβριο του 2018 και οι οργανωτές αναμένουν να έχουν τριπλάσιους συμμετέχοντες.