Στρατιωτικό ρομπότ επαναστατεί αρχίζοντας να… σημαδεύει ανθρώπους

Spread the love

Ένα βίντεο στο οποίο παρουσιάζονται οι ικανότητες μάχης ενός ανθρωπόμορφου ρομπότ έχει συγκεντρώσει πάνω από 1,8 εκατ. προβολές σε λιγότερο από δύο ημέρες. Οι εντυπωσιακές εικόνες, ωστόσο, δεν προέρχονται από κάποιο βιντεοπαιχνίδι.

Η ταινία μικρού μήκους, που δημιουργήθηκε από το αμερικανικό στούντιο Corridor Digital αποτελεί παρωδία των βίντεο της εταιρείας ανάπτυξης και κατασκευής ρομπότ Boston Dynamics.

Στο βίντεο παρατηρούμε ένα ανθρωποειδές να υποβάλλεται σε μια σκληρή στρατιωτική εκπαίδευση στην οποία εκτελεί βολές με πυροβόλα όπλα και αντιστέκεται σε σκληρά χτυπήματα.

Μόνο στα τελευταία δευτερόλεπτα, όταν το ρομπότ τελικώς αρνείται να «σκοτώσει» ένα σκύλο ρομπότ και δραπετεύει μαζί του διαπιστώνουμε ότι πρόκειται για εικόνες που έχουν δημιουργηθεί από υπολογιστή.

Παρόλο που ήταν στημένο, το περιεχόμενο του βίντεο προκάλεσε πολλές συζητήσεις στο διαδίκτυο. Πολλοί χρήστες του διαδικτύου πίστευαν ότι οι εικόνες ήταν πραγματικές, τουλάχιστον για τα πρώτα λεπτά. Άλλοι τόνισαν ότι οι σκηνές στις οποίες το ρομπότ στρέφει το όπλο του προς τους ανθρώπους τους προκάλεσε μεγάλη ανησυχία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται ένα viral βίντεο του οποίου ο κύριος πρωταγωνιστής είναι ένα ρομπότ επαναστάτης. Περίπου πριν από τέσσερις μήνες, ειδικοί στην ρομποτική τεχνολογία από την εταιρεία Corridor Digital έδειξαν ότι το να κακομεταχειρίζεται κάποιος τις μηχανές δεν είναι και η καλύτερη πλέον ιδέα, υπονοώντας κάποτε, στο μακρινό μέλλον τα ρομπότ θα μπορούσαν να… εκδικηθούν για όσα υπέστησαν.

Η ταινία μικρού μήκους που δημοσιεύθηκε στις 14 Ιουνίου, με τίτλο «Το νέο ρομπότ που μπορεί να πολεμήσει!», έχει επί του παρόντος πάνω από 10 εκατ. προβολές στο YouTube.