TIMELAPSE OF THE FUTURE: A Journey to the End of Time – ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ: Ένα ταξίδι στο τέλος του χρόνου (4K)

Spread the love

Πώς θα τελειώσουν όλα; Αυτή η εμπειρία μας οδηγεί σε ένα ταξίδι στο τέλος του χρόνου, τρισεκατομμύρια χρόνια στο μέλλον, για να ανακαλύψουμε ποια είναι η μοίρα του πλανήτη μας και του σύμπαντος μας.
Ξεκινάμε το 2019 και ταξιδεύουμε εκθετικά μέσα στο χρόνο, βλέποντας το μέλλον της Γης, τον θάνατο του ήλιου, το τέλος όλων των αστεριών, τη φθορά των πρωτονίων, τους γαλαξίες ζόμπι, τους πιθανούς μελλοντικούς πολιτισμούς, τις μαύρες τρύπες, τα αποτελέσματα της σκοτεινής ενέργειας, τα εναλλακτικά σύμπαντα , η τελική μοίρα του κόσμου – για να αναφέρουμε μερικά.

Αυτή είναι μια εικόνα του μέλλοντος όπως ζωγραφίζεται από τη σύγχρονη επιστήμη – μια εικόνα που σίγουρα θα εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου καθώς σκάβουμε για περισσότερες ενδείξεις για το πώς θα ξεδιπλωθεί η ιστορία μας. Μεγάλο μέρος της επιστήμης είναι πολύ πρόσφατο – και νέα κομμάτια παζλ περιμένουν να βρεθούν.

Για μένα, αυτή η υπερυψωμένη άποψη του χρόνου δίνει μια βαθιά προοπτική – ότι ζούμε μέσα στο καυτό φλας του Big Bang, η τέλεια στιγμή για να απολαύσετε τα αξιοθέατα και τους ήχους ενός σύμπαντος στις μέρες της δόξας του, προτού να εξαφανιστεί. Αν και το τέλος θα έρθει τελικά, έχουμε ένα πρακτικό άπειρο χρόνου για να παίξουμε αν παίξουμε τα χαρτιά μας σωστά. Το μέλλον μπορεί να φαίνεται ζοφερό, αλλά έχουμε τεράστιες δυνατότητες ως είδος.

Με τις φωνές των David Attenborough, Craig Childs, Brian Cox, Neil deGrasse Tyson, Michelle Thaller, Lawrence Krauss, Michio Kaku, Mike Rowe, Phil Plait, Janna Levin, Stephen Hawking, Sean Carroll, Alex Filippenko και Martin Rees.