Επίσκεψη του Πρίγκιπα Παύλου στο μουσείο γλυπτικής του Μοναχου

Spread the love

Όταν επισκέπτεται την Ελλάδα και άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο, είναι σημαντικό για τον Πρίγκιπα Παύλο να διευρύνει τις γνώσεις του για την ιστορία και τον πολιτισμό. Ειδικότερα, η επίσκεψη σε μουσεία που παρουσιάζουν την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό αποτελεί προτεραιότητα για τον ίδιο.

Χθες, ενώ βρισκόταν στη Γερμανία, ο Πρίγκιπας Παύλος συνοδευόμενος από τον Πρίγκιπα Λούντβιχ (Λουδοβίκο) της Βαυαρίας επισκέφθηκε τη Γλυπτοθήκη του Μονάχου, ένα αρχαιολογικό μουσείο που αρχικά χτίστηκε από τον Βαυαρό Βασιλιά Λουδοβίκο Α΄ (πατέρα του Βασιλιά Όθωνα της Ελλάδας) για να στεγάσει τη συλλογή του από ελληνικές και ρωμαϊκές αρχαιότητες και σχεδιάστηκε σε κλασικό ελληνορωμαϊκό στυλ από τον Leo von Klenze, ο οποίος ήταν τόσο φιλέλληνας όσο και διάσημος αρχιτέκτονας.
Η κατασκευή άρχισε το 1816 και ολοκληρώθηκε το 1830. Το κτίριο διαθέτει 13 αίθουσες διατεταγμένες γύρω από το εσωτερικό αίθριο, ενώ υπάρχουν πολυάριθμες γλυπτικές διακοσμήσεις και πίνακες ζωγραφικής σε όλο το κτίριο. Το μουσείο αποτελεί σήμερα μέρος της μουσειακής περιοχής Kunstareal.

Η Γλυπτοθήκη είναι ένα κέντρο για όσους ενδιαφέρονται για τον αρχαίο ελληνικό και ρωμαϊκό πολιτισμό, την τέχνη και την ιστορία. Είναι ένα συναρπαστικό μουσείο για να θαυμάσετε έργα τέχνης από τον 7ο αιώνα πριν, μέχρι τον 6ο αιώνα μετά Χριστό.