Παντρεύονται στις 7 Φεβρουαρίου O Νικόλαος της Ελλάδας και η Χρυσή Βαρδινογιάννη

Παντρεύονται στις 7 Φεβρουαρίου Νικόλαος Ντε Γκρες (της Ελλάδας) και Χρυσή Βαρδινογιάννη

Λίγες μέρες μετά την πρώτη, επίσημη, δημόσια εμφάνισή τους και ενώ οι φήμες για γάμο είχαν “φουντώσει”, η τέως βασιλική οικογένεια της Ελλάδας ανακοίνωσε και επίσημα ότι ο Νικόλαος και η Χρυσή Βαρδινογιάννη θα παντρευτούν στην Αθήνα, στις 7 Φεβρουαρίου. Continue reading

Anunnaki, Θεοί, Αρχαίοι Εξωγήινοι

Οι Ανουνάκι (Anunnaki) είναι θεότητες της αρχαίας Μεσοποταμίας, κυρίως στη Σουμεριακή, Ακκαδική, Ασσυριακή και Βαβυλωνιακή μυθολογία. Το όνομά τους σημαίνει «εκείνοι που ήρθαν από τον Ουρανό στη Γη» ή «πρίγκιπες του βασιλικού αίματος». Continue reading

Ι.Π.Κουτσικόνας: Θεοσοφία, επιστήμη θρησκεία, μυστικισμός


Η Μπλαβάτσκι, που ήταν μια από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες της πνευματικής αναγέννησης της εποχής της, παρουσίασε την ιδέα ότι η ανθρωπότητα βρίσκεται σε μια διαδικασία πνευματικής εξέλιξης, η οποία οδηγεί στη συνειδητοποίηση μιας ενιαίας, παγκόσμιας αλήθειας.

Continue reading

Ημερίδα – Θεοσοφία και Θεοσοφική Εταιρεία

Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί στην έδρα της  Θεοσοφικής Εταιρείας στην Ελλάδα μία ημερίδα με θέμα Θεοσοφία και Θεοσοφική Εταιρεία. Σας προσκαλούμε όλους να συμμετέχετε και θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά. ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ – ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ Δείτε παρακάτω το πλήρες πρόγραμμα: Continue reading

Αρχαίες Ελληνικές φράσεις που χρησιμοποιούμε μέχρι και σήμερα

Η νέα ελληνική γλώσσα αποτελεί συνέχεια της αρχαίας καθώς και εξέλιξή της. Ωστόσο, γνωρίζατε πως υπάρχουν πολλές αρχαίες φράσεις που χρησιμοποιούμε μέχρι και σήμερα;

Ας δούμε μερικές χαρακτηριστικές από αυτές:

Continue reading

Aριστοτελική φιλοσοφία

Η αριστοτελική φιλοσοφία, έργο του Αριστοτέλη (384–322 π.Χ.), καλύπτει μια ευρεία γκάμα θεμάτων, όπως η μεταφυσική, η ηθική, η πολιτική, η φυσική φιλοσοφία και η λογική. Αν ενδιαφέρεσαι για συγκεκριμένα κείμενα ή αποσπάσματα, μπορείς να βρεις έργα όπως:

Βασικά Κείμενα του Αριστοτέλη:

Continue reading

Απόδειξη ύπαρξης εξωγήινων πολιτισμών θα προκύψει «σύντομα» και θα μπορούσε να είναι «καταστροφική», λέει ειδικός

Βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ στην απόδειξη ύπαρξης εξωγήινων πολιτισμών, υποστηρίζει κορυφαίος Αμερικανός πανεπιστημιακός – και αυτή η απόδειξη θα μπορούσε να εμφανιστεί ανά πάσα στιγμή.

Ένας σεβαστός Αμερικανός μελετητής ανέλυσε τα δεδομένα για να εκτιμήσει το χρονοδιάγραμμα για μια πιθανή «καταστροφική» αποκάλυψη επαφής με εξωγήινους. Continue reading

Αρχαία ελληνικά ψηφιδωτά που χρονολογούνται στον 2ο αιώνα π.Χ., ανακαλύφθηκαν στη Ζεύγμα της Τουρκίας

Αρχαία ελληνικά ψηφιδωτά που χρονολογούνται στον 2ο αιώνα π.Χ., ανακαλύφθηκαν στη Ζεύγμα της Τουρκίας, παρουσιάζουν αξιοσημείωτη καλλιτεχνία και δίνουν μια ματιά στον πολιτιστικό πλούτο της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Αρχαιολόγοι, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Kutalmı ş Görkay του Πανεπιστημίου της Άγκυρας, ανακάλυψαν τρία εκπληκτικά αρχαία ελληνικά ψηφιδωτά στη Ζεύγμα, κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.

Χρονολογούνται από τον 2ο αιώνα π.Χ., αυτά τα ψηφιδωτά αποτελούν ζωντανές μαρτυρίες για την καλλιτεχνική επιτήδευση και την πολιτιστική ζωτικότητα της περιοχής κατά την αρχαιότητα.

Η Ζεύγμα, που ιδρύθηκε από τον Σέλευκο Α ́ Νικάτορα τον 3ο αιώνα π.Χ., βρισκόταν στρατηγικά κοντά στον Ποταμό Ευφράτη, καθιστώντας τον ζωτικό κόμβο για το εμπόριο και την πολιτιστική ανταλλαγή. Υπό ρωμαϊκή κυριαρχία, άνθισε ως ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά κέντρα της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, διευκολύνοντας την κυκλοφορία αγαθών, ιδεών και καλλιτεχνίας.

Τα ψηφιδωτά που αποκαλύπτονται απεικονίζουν περίπλοκα μοτίβα, μυθολογικές σκηνές και πιθανώς στοιχεία της καθημερινής ζωής, απεικονίζοντας τη συγχώνευση των ελληνικών και ρωμαϊκών καλλιτεχνικών παραδόσεων.

Αυτά τα αριστουργήματα προσφέρουν ανεκτίμητες πληροφορίες για τις αισθητικές προτιμήσεις, τα κοινωνικά έθιμα και την οικονομική ευημερία της εποχής.