ΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΜΕ!!

Ένας καθηγητής πανεπιστημίου στην Αμερική ρώτησε τους φοιτητές του ποιοι είναι οι πιο έξυπνοι άνθρωποι στον κόσμο.

Οι φοιτητές, πριν καν ο καθηγητής προλάβει να ολοκληρώσει την ερώτηση, απάντησαν αμέσως: «Οι Εβραίοι». Ο καθηγητής εξεπλάγη από την αυθόρμητη απάντηση και αντέτεινε. «Με συμπάθεια, αγαπητοί μου, αλλά πριν καν ρωτήσω μου απαντήσατε και αυτό δεν είναι ούτε σωστό ούτε δίκαιο. Σκεφτείτε το λοιπόν προσεκτικά και αύριο θα επανέλθω στην ερώτηση».

Την επόμενη μέρα ο καθηγητής ρωτάει ξανά: «Ποιοι είναι οι πιο έξυπνοι άνθρωποι στον κόσμο» και οι φοιτητές, πλέον ησυχασμένοι, απαντούν: «Οι Έλληνες».

Ο καθηγητής φυσικά εξεπλάγη από την απάντηση και ρώτησε τους φοιτητές του, προβληματισμένος. «Λοιπόν, χθες μου είπατε τους Εβραίους, σήμερα τους Έλληνες. Μπορείτε να μου το εξηγήσετε για να καταλάβω;» Έτσι του απαντούν ως εξής:

Για τους Εβραίους. «Όταν ένας Εβραίος ανεβαίνει την κλίμακα της καριέρας του, δέκα Εβραίοι από κάτω του τον σπρώχνουν προς τα πάνω και δέκα Εβραίοι από πάνω του τον τραβούν προς τα πάνω, για να διευκολύνουν την καριέρα του. «Έτσι», ρωτάει με περιέργεια ο καθηγητής.

Έτσι του απαντούν: «Το εξής παράξενο συμβαίνει με τους Έλληνες: Όταν ένας Έλληνας ανεβαίνει την κλίμακα της καριέρας του, δέκα Έλληνες από κάτω του τον τραβούν προς τα κάτω και δέκα Έλληνες από πάνω του τον σπρώχνουν προς τα κάτω, αλλά ο Έλληνας εξακολουθεί να ανεβαίνει.»

wpChatIcon
wpChatIcon