Σικελία: Ανακαλύφθηκε αρχαιοελληνικός βωμός στη Σεγέστα

Spread the love

Ένας αρχαίος ελληνικός βωμός για οικογενειακή λατρεία που χρονολογείται πάνω από 2.000 χρόνια πριν, βρέθηκε στον αρχαιολογικό χώρο της Σεγέστας στη Σικελία, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές την Παρασκευή.

Η περιφερειακή κυβέρνηση της Σικελίας δήλωσε ότι ο βωμός πιθανώς χρησιμοποιούνταν στο απόγειο της ελληνικής πολιτιστικής επιρροής, λίγο πριν από την άνοδο της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας τον πρώτο αιώνα προ Χριστού (π.Χ.).

Ο εν λόγω βωμός είχε θαφτεί για αιώνες από μερικά εκατοστά χώματος και βλάστησης στην περιοχή της Νότιας Ακρόπολης στη Σεγέστα, η οποία βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του νησιού.

«Η Σεγέστα δεν παύει ποτέ να μας εκπλήσσει», δήλωσε ο περιφερειακός υπουργός Πολιτισμού της Σικελίας Φραντσέσκο Πάολο Σκαρπινάτο.

«Οι ανασκαφές συνεχίζουν να φέρνουν στο φως… κομμάτια που προσθέτουν νέες προοπτικές και ερμηνείες σε έναν χώρο όπου διαστρωματώνονται πολλοί πολιτισμοί», ανέφερε σε δήλωσή του.

Η Σεγέστα, γνωστή για τον ναό της του 5ου αιώνα π.Χ., ήταν μια αρχαία ελληνική πόλη χτισμένη ανάμεσα σε βουνά.

Εκτός από τον βωμό, οι αρχαιολόγοι ξέθαψαν επίσης ένα ανάλογου σχήματος λείψανο που πιστεύουν ότι μπορεί να ήταν στήριγμα για ένα γλυπτό. Αμφότερα τα ευρήματα είναι τέλεια διατηρημένα, δήλωσε η περιφερειακή κυβέρνηση.