12ο Συμποσίο του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard στην Ολυμπία

Spread the love

Ξεκίνησαν στην Αρχαία Ολυμπία οι εργασίες του 12ου Συμποσίου του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard σε συνεργασία με τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, παρουσία του Διαδόχου Παύλου στην τελετή έναρξης της σημαντικής διοργάνωσης που φιλοξενείται στον ιστορικό χώρο που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το συμπόσιο θα διαρκέσει μέχρι σημερα Παρασκευή 14/07/2023, με ομιλητές διεθνούς εμβέλειας ακαδημαϊκές προσωπικότητες.

Το συμπόσιο, που διοργανώνεται από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών των ΗΠΑ και της Ελλάδας, τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έχει ως τίτλο τις αθλήτριες, τον γυναικείο δηλαδή, αθλητισμό και την εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων. Ομάδα ακαδημαϊκών από διάφορα μέρη του κόσμου, φοιτητών και φοιτητριών από την Ελλάδα και την Κύπρο συζητούν καθ’ όλη τη διάρκεια του συμποσίου για τον ρόλο της γυναίκας στον αθλητισμό και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς και για την εξέλιξή του από την αρχαιότητα έως τη σύγχρονη εποχή.

Οι 40 φοιτητές που έχουν ταξιδέψει στην Αρχαία Ολυμπία είναι προπτυχιακού, μεταπτυχιακού και διδακτορικού επιπέδου από τμήματα που καλύπτουν τους κλάδους των Επιστημών Αθλητισμού, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Κοινωνικών Επιστημών στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο Διάδοχος Παύλος με τον κύριο Ισίδωρο
Κούβελο, πρόεδρο της Διεθνούς
Ολυμπιακής Ακαδημίας

Ο διοργανωτής του συμποσίου, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδας, είναι ένα διεθνές γραφείο του Harvard που λειτουργεί ως διεπιστημονικός κόμβος του Πανεπιστημίου στο εξωτερικό, ενώνοντας τις ανθρωπιστικές επιδιώξεις του «Κέντρου» στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, με τη γενέτειρα του Ελληνισμού.Ο Διάδοχος Παύλος με τον κύριο Ισίδωρο
Κούβελο, πρόεδρο της Διεθνούς
Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Το ΚΕΣ σχεδιάστηκε και ιδρύθηκε για να είναι προσβάσιμο και δωρεάν για το ευρύ κοινό. Διοργανώνει δραστηριότητες που απευθύνονται στην κοινότητα του Harvard και αλληλοεπιδρά με εκπαιδευτικές ή μη κοινότητες στην Ελλάδα και παγκοσμίως μέσα από πλήθος προγραμμάτων και άλλων δράσεων.